chineesAcupunctuur Kristof Messiaenboom

Mijn praktijk

Met enkele foto's wil ik een beeld geven van hoe acupunctuur kan worden toegepast en welke technieken ik hiervoor gebruik.

Klassieke technieken met naalden

acupunctuur naaldenAcupunctuurnaalden zijn zeer fijn en dienen voor éénmalig gebruik. 
Het prikken wordt daarom door de meeste patiënten nauwelijks als pijnlijk ervaren. Meestal worden er tussen de 15 en 30 naalden geprikt. Dit dient op specifieke plaatsen te gebeuren. De combinatie van de punten is heel belangrijk; de diepte is afhankelijk van de locatie. Ter hoogte van het hoofd is dat heel oppervlakkig, ter hoogte van de ledematen is dat iets dieper. Er bestaan naalden van verschillende lengtes. Normaal komt er geen bloed aan te pas; wel is het zo dat ik soms bewust bepaalde punten doe bloeden, om wat bloed te verwijderen (vb. bij huiduitslag) of om het bloed beter te doen circuleren (vb. bij hernia).

Cupping

acupunctuur cuppingCupping zijn potjes in glas, plastiek of bamboe die vacuüm worden getrokken door middel van vuur of door een speciale pomp. Cupping kan gebruikt worden bij een verkoudheid, bij huiduitslag of om de doorbloeding op bepaalde locaties te verbeteren.

 

Elektro-acupunctuur

electro acupunctuurMet eleKtro-acupunctuur kan door middel van een EAV-apparaat (foto) gemeten worden wat het energieniveau van de organen is.
Met een TENS-apparaat kan er stroom op de naaldjes geplaatst worden, wat een bijkomend pijnstillend effect geeft. 

 

Moxeren

acupunctuur moxerenacupunctuur moxastavenMoxa is een kruid, Artemisia Vulgaris of Bijvoet, dat gebruikt wordt om het lichaam of bepaalde punten op te warmen. Er bestaan moxasticks en ook rolletjes om op de naald te plaatsen. Doel is warmte of energie toe te voegen en/of de circulatie te verbeteren.

 

Kruidentherapie

acupunctuur panax ginseng
Panax Ginseng

acupunctuur kruidentherapieZowel westerse als Chinese kruiden kunnen de therapie ondersteunen en het genezingsproces versnellen. U krijgt advies welke kruiden een heilzame werking hebben voor uw specifieke klacht.

 

 

Voedingsadvies

acupunctuur voedingsadviesNaargelang het verstoorde orgaan of de verstoorde energetische toestand wordt bepaald welk uitgebalanceerd voedingspatroon voor u geschikt is.

 

 

acupunctuur relax